Thursday, March 3, 2011

Θανατηφόρες συμπλοκές στη Ζάμπια λόγω του ντέρμπι Τσέλσι-Mαν. Γιουνάιτεντ

Τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούνται πως δολοφόνησαν δύο πολίτες, κατά την έφοδό τους σε μπαρ στη Ζάμπια το οποίο έδειχνε παρανόμως στην τηλεόρασή του το ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα τοπικά μπαρ επιτρέπεται να μένουν ανοιχτά μόλις μέχρι τις 22:30, καθώς στη συνέχεια κλείνουν υποχρεωτικά. Όμως, το ντέρμπι του "Στάμφορντ Μπριτζ" ξεκινούσε μισή ώρα αργότερα για τη Ζάμπια, έτσι, οι θαμώνες του μπαρ αρνήθηκαν να φύγουν και προτίμησαν να δουν τον αγώνα από το δορυφόρο, μιας και το αγγλικό ποδόσφαιρο γνωρίζει ιδιαίτερη ανταπόκριση στην αφρικανική χώρα.

Αρνήθηκαν μάλιστα να εγκαταλείψουν το μπαρ και όταν βρέθηκαν εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις, με συνέπεια να πέσουν στο εσωτερικό του καταστήματος βόμβες αερίου, να ακολουθήσουν συμπλοκές και να βρουν το θάνατο μια γυναίκα 21 ετών και ένας άνδρας 23.
Στη συνέχεια πλήθος κόσμου μαζεύτηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα, έσπασαν τζάμια με πέτρες και εξέφρασαν την οργή τους, για δύο θανάτους που θα μπουν στη μακρά λίστα των αναίτιων χαμών ανθρώπων.

No comments:

Post a Comment