Sunday, March 27, 2011

Πρεμιέρα επιτέλους στην Formula 1

Ο ΦΕΤΕΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛ ΠΟΖΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ….
Στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης άνοιξε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ξεκινά με το δεξί τη σεζόν παίρνοντας την πρώτη πολ ποζίσιον. Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Λιουίς Χάμιλτον, ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
Ο αγώνα θα αρχίσει αύριο  στις 9.00πμ και θα μεταδίδεται από την LTV.
Τελικός: Απλά ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Με τη μαλακή γόμα ξεκίνησε τον τελικό ο Λιουίς Χάμιλτον, ωστόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατέβασε πάλι τα χρονόμετρα, δυσκολεύοντας το έργο των υπόλοιπων διεκδικητών.
Ούτε στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών η Ferrari κατάφερε να βρει το ρυθμό της με τους Αλόνσο και Μάσα να τερματίζουν τη διαδικασία από την πέμπτη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.
Το 1-2 των «κόκκινων ταύρων» χάλασε ο Λιουίς Χάμιλτον, ο οποίος έκανε τον δεύτερο χρόνο, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Αυστραλό, Μαρκ Γουέμπερ. Από την τέταρτη θέση θα δει τα φώτα να σβήνουν ο Μπάτον.
Την παρτίδα για τη Renault έσωσε ο Βιτάλι Πετρόφ, με τον Ρώσο να κάνει τον έκτο χρόνο. Οι Κομπαγιάσι και Μπουεμί συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.
Q2: Δεύτερη περίοδος, Άτυχος ο Μπαρικέλο…
Νωρίς τελείωσαν οι κατατακτήριες δοκιμές για τον Ρούμπενς Μπαρικέλο, με τον Βραζιλιάνο να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να κολλά στην αμμοπαγίδα. H Ferrari ούτε στη δεύτερη περίοδο έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της Red Bull και της McLaren.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και στη δεύτερη περίοδο βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.
Το εισιτήριο για τον τελικό και τη διεκδίκηση της πολ ποζίσιον δεν κατάφερε να πάρει ο Μίκαελ Σουμάχερ, του οποίου ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να μπει μέσα στη δεκάδα.
Εκτός από την επόμενη φάση έμειναν: Αλγκουερσουαρί (Toro Rosso), Πέρεθ (Sauber), Ντι Ρέστα (Force India), Μαλντονάτο (Williams), Σούτιλ (Force india), Μπαρικέλο (Williams)
Q1: Πρώτη περίοδος, Απογοήτευσε ο Χάιντφελντ
Από νωρίς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, έδειξε τις προθέσεις του για τη φετινή σεζόν. Ο Γερμανός με το που βγήκε στην πίστα έκανε τον ταχύτερο χρόνο και τον διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.
Οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο έτρεξαν με τη σκληρή και τη μαλακή γόμα, με την τελευταία να τους βοηθάει στο να ρίξουν τους χρόνους. Αρνητική έκπληξη έκανε ο Νικ Χάιντφελντ με τη Renault να μην καταφέρνει να παίρνει το εισιτήριο για τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων.
Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Ferrari με τον Μάσα να περνά στην επόμενη φάση κυριολεκτικά στο παρά πέντε.
Οι υπόλοιποι έξι πιλότοι που έμειναν εκτός είναι οι εξής: Κοβαλάινεν (Lotus), Τρούλι (Lotus), Γκλοκ (Virgin), Ντ’αμπρόσιο (Virgin), Λιούτσι (HRT), Καρθικέγιαν (HRT).
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Φέτελ, Red Bull, 1:23.529
2. Χάμιλτον, McLaren, 1:24.307
3. Γουέμπερ, Red Bull, 1:24.395
4. Μπάτον, McLaren, 1:24.779
5. Αλόνσο, Ferrari, 1:24.974
6. Πετρόφ, Renault, 1:25.247
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:25.421
8. Μάσα, Ferrari, 1:25.599
9. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:25.626
10. Μπουεμί, Toro Rosso, 1:27.066
11. Σουμάχερ, Mercedes
12. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
13. Πέρεθ, Sauber
14. Ντι Ρέστα, Force India
15. Μαλντονάτο, Williams
16. Σούτιλ, Force India
17. Μπαρικέλο, Williams
18. Χάιντεφελντ, Renault
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Τρούλι, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντ’αμπρόσιο
23. Λιούτσι, HRT
24. Καρθικέγιαν, HRT

Πηγή: www.futsalnews.com.cy

No comments:

Post a Comment