Saturday, March 12, 2011

iPad 2 στην Κύπρο?

Το νέο iPad είναι γεγονός. Η επίσημη ανακοίνωση της νέας ταμπλέτας έγινε παρουσία του Steve Jobs, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Apple στο Σαν Φρανσίσκο. Το iPad 2 είναι βελτιωμένο σε σχέση με την πρώτη έκδοση, διατηρώντας παράλληλα αρκετά από τα χαρακτηριστικά του προκατόχου του.  Αυτό που αναμένουμε είναι την επίσημη ημερομηνία διάθεσης στην Κύπρο αλλά και τους παράλληλους εισαγωγείς που θα το έχουν σύντομα κοντά μας αλλά σε τσουχτερές τιμές ως συνήθως.


Πιο ισχυρό hardware
Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τον κεντρικό επεξεργαστή. Το νέο iPad είναι εξοπλισμένο με τον διπύρηνο επεξεργαστή A5, ο οποίος -σύμφωνα με την Apple- είναι δυο φορές γρηγορότερος από τον A4 που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο iPad. Αλλαγές έχουμε και στο κύκλωμα γραφικών, με το νέο chip να είναι εννέα φορές ταχύτερο από το προηγούμενο.


Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι η προσθήκη δεύτερης κάμερας. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το iPad 2 διαθέτει κάμερα και στην εμπρόσθια όψη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για βιντεοκλήσεις μέσω της εφαρμογής FaceTime που έκανε ντεμπούτο στο iPhone 4.

Η Apple έκανε ένα γερό "λίφτινγκ" στο σασί του iPad, με αποτέλεσμα η νέα έκδοση να είναι εξαιρετικά λεπτή. Το πάχος του iPad 2 είναι μόλις 8,8 χιλιοστά, τη στιγμή που το αρχικό iPad έφτανε τα 13,4mm. Θέλοντας, μάλιστα, να δώσει έμφαση στο συγκεκριμένο σημείο, η εταιρεία υπογράμμισε ότι το iPad είναι πιο λεπτό ακόμα κι από το iPhone 4. Επιπλέον, μικρότερο πάχος σημαίνει μικρότερο βάρος κι έτσι το iPad 2 ζυγίζει μόλις 590 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 90 λιγότερα από το πρώτο iPad. Επίσης, το νέο iPad θα διατίθεται σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο.

Δύο πράγματα που μένουν ίδια σε σχέση με το πρώτο iPad είναι η οθόνη (ίδια τεχνολογία, ίδια ανάλυση) και η αυτονομία (περίπου 10 ώρες). Από εκεί και πέρα, το iPad 2 θα διαθέτει γυροσκόπιο, όπως και το iPhone.

Ίδιες εκδόσεις, ίδιες τιμές
Η Apple έκρινε ότι η πολιτική σχετικά με την ασύρματη συνδεσιμότητα που ακολούθησε στο περσυνό iPad ήταν επιτυχημένη κι έτσι τη διατήρησε και στη νέα ταμπλέτα. Με άλλα λόγια, θα διατίθενται εκδόσεις με σύνδεση Wi-Fi, αλλά και μοντέλα με συνδυασμό Wi-Fi και 3G. Ίδιες παραμένουν και οι χωρητικότητες των αποθηκευτικών μέσων, όπως επίσης και οι τιμές. Έτσι, το φθηνότερο μοντέλο θα έχει συνδεσιμότητα Wi-Fi και αποθηκευτικό χώρο 16GB, ενώ το ακριβότερο θα είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi και 3G, ενώ θα δέχεται μέχρι 64GB δεδομένων.

Δύο πράγματα κρατάμε ακόμη από την παρουσίαση της Apple. Το πρώτο είναι ότι το νέο iPad θα "φοράει" τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS (4.3), η οποία υπόσχεται ταχύτερη πλοήγηση στο Internet, αλλά και βελτιωμένες επιδόσεις κατά την εκτέλεση των εφαρμογών. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα. Το iPad 2 θα κυκλοφορήσει άμεσα και αναμένεται να βρίσκεται στα καταστήματα των ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Η νέα ταμπλέτα θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τις 25 Μαρτίου και μετά.  Στην Κύπρο πότε άραγε?

3 comments:

  1. Hello parakalo na prosthesete kai to kypriako blog www.cymagazine.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Σε έχω προσθέσει στα τελευταία feed, ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  3. Se exo prosthesei kai ego sto blog mou www.cymagazine.blogspot.com sta friendly sites

    Thank you !!

    ReplyDelete